Tekemällä Symbiosis-lahjoituksen osallistut Saaristomeren suojeluun ja voit samalla saada nimesi Stefan Lindforsin Symbiosis-veistokseen. Teräslaattaan lyöty nimesi käy meren ravinteiden kimppuun!

Symbiosis-lahjoitusten tuotto menee Saaristomeren Suojelurahastolle käytettäväksi vesiensuojeluhankkeisiin Saaristomeren alueella. Minimilahjoitus on yksityishenkilölle 75 euroa. Yritys- ja yhteisölahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä toimistoomme. Nimilaattoja valmistetaan noin 3500 kappaletta. Kampanjan tavoitteena on kerätä yli 250 000 euroa.

Missä näet ketkä ovat mahdollistaneet Symbiosiksen?

Voit ihailla Symbiosista Turussa Suomen Joutsenen tuntumassa, Merikeskus Forum Marinumin tienoilla, Linnankatu 72.  Siellä Symbiosis kimaltaa teräksisenä muistutuksena Saaristomeremme puolesta.

Symbiosis on taiteilija Stefan Lindforsin suunnittelema ja hänen lahjoituksensa Saaristomeren suojeluun. Turun kaupunki on osoittanut Symbiosikselle edustavan paikan ja Stefan Lindfors luovuttaa Symbiosis-teoksen kaupungille.

Outokumpu Oyj lahjoitti Symbiosiksen teräslevymateriaalit. Suomen Vesileikkaus Oy on lahjoittanut laattojen leikkaamisen ja LMP-Merkkaus Oy tekee laattojen nimikoinnin talkoohintaan. Symbiosis-kampanjan julkistamisessa ja markkinoinnissa ovat mukana lahjoituksin yritykset ja mediat, joiden tunnukset ovat näillä sivuilla.

Miten Symbiosis-laattojen tuotto parantaa mertamme?

Saaristomeren Suojelurahaston tavoite on Saaristomeren rehevöitymisen pysäyttäminen ja vesien tilan yleinen kohentaminen. Edistämme käytännön hankkeita, joilla torjutaan tehokkaasti Saaristomeren sairastamisen syytä: ravinteiden valumista mereen. Näihin tarkoituksiin ohjaamme Symbiosis-laattojen tuoton. Niiden tuloksen voi nähdä omin silmin.

Suojelutoimia ovat suojavyöhykkeiden, kosteikkojen ja laskeutusaltaiden rakentaminen, jätevesiratkaisut ja jätevesien vaihtoehtoiset käsittelytavat, venepohjapesurit ja septitankkien imutyhjennysasemat, vesiensuojelun pilottihankkeet, ympäristökasvatus sekä muut innovatiiviset ratkaisut.

Lisää Saaristomeren suojelusta voit lukea sivuiltamme, joiden kautta voit myös lahjoittaa: www.saaristomerensuojelurahasto.fi

© Saaristomeren Suojelurahasto 2024